Behandelingen

Na het intakegesprek en advies volgt de behandeling die de balans gaat herstellen. Daarbij kan er gebruik gemaakt worden van vitaminen, mineralen, voeding, kruidenpreparaten, homeopathie. Deze behandelingen zijn een aanvulling op reguliere medicatie en is niet bedoeld als vervanging van bestaande reguliere medicatie die door een arts of specialist word voorgeschreven. Het spreekt voor zich dat je bij ernstige klachten altijd je arts of specialist moet (blijven) raadplegen.  Als het nodig is verwijs ik soms door naar een arts of specialist.

Kinesiologie

Kinesiologie maakt gebruik van spiertesten. Door zachte druk (spiertest) op een armspier kan er verschil in spierspanning worden waargenomen. Een afwijkende spierspanning geeft inzicht in de oorzaak en samenhang van de klachten, zowel fysiek, psychisch als energetisch.  Met behulp van deze spiertesten kan ik tevens bepalen welke middelen ingezet kunnen worden om het herstel te bevorderen.

Bioresonantie – SCIO

De SCIO is een uiterst veelzijdig biofeedbacksysteem dat een breed scala aan test- en behandel mogelijkheden biedt. De cliënt krijgt bandjes om de polsen, enkels en hoofd en is zo verbonden aan de SCIO. De SCIO kan zo het hele lichaam driedimensionaal door meten,  en maakt een computergestuurde analyse van verstoren elementen en hun onderlinge relaties.

Wat kan er gemeten worden: allergieën, hormoonspiegels, vitaminen/mineralen, emotionele- en psychische belasting, alle organen, virussen, bacteriën, parasieten, aura en chakra’s, meridianen, stralingsbelasting enz.. De SCIO kiest de passende behandeling uit zijn database van ca. 950 verschillende therapeutische mogelijkheden en stimuleert daarmee het lichaam om te herstellen. Een behandeling is pijnloos en voor iedereen geschikt.

Behandelingen met de SCIO kunnen ook uitgevoerd worden op afstand. 

Gewichtscoach

Heb je alles al geprobeerd om af te vallen? Kom je in gewicht aan?

Wetenschappelijk is aangetoond dat 50% van alle mensen een lichamelijk oorzaak heeft, waarom je niet kunt afvallen of in gewicht toeneemt. Met mijn testmethodes, kan ik nagaan of er sprake is van een lichamelijk oorzaak en help ik jou om weer grip te krijgen op jouw eetpatroon. Daarom is VitaBalans aangesloten bij Oerslank als A-licentie therapeut.

 

Orthomoleculair

Orthomoleculair is gericht op het herstellen of voorkomen van aandoeningen door middel van gezonde voeding en indien nodig met natuurlijke voedingssupplementen. Zo herstel je het tekort aan bepaalde voedingsstoffen die op den duur kunnen leiden tot klachten of zelfs chronische ziekten. Bijvoorbeeld een tekort aan kalk en vitamine D kan op langere termijn leiden tot Osteoporose. Het probleem wordt bij de kern aangepakt en is geen symptoombestrijding.

Homeopathie

Homeopathische middelen versterken je lichaam en geest en brengen die in balans. Ze kunnen worden gebruik bij acute- en chronische ziektebeelden

Kruiden

Kruiden worden uit planten bereid, en stimuleren het lichaam om zichzelf te genezen. Denk bijvoorbeeld aan Lavendel, dat kalmerend werkt in stress situaties. Of Kurkuma dat een sterk ontstekingsremmende eigenschap heeft.

 

Energetisch - healing

Een healing zorgt ervoor dat je aura (het energieveld om je lichaam heen), je chakra’s (zijn energiepunten in het lichaam die verbonden zijn met de aura) en meridianen weer goed gaan stromen, waardoor jij meer energie krijgt en het lichaam zichzelf kan herstellen.

Geschikt voor iedereen

Natuurgeneeskunde is geschikt voor vrijwel iedereen, van jong tot oud. Heb je fysieke, mentale, emotionele, energetische klachten: natuurgeneeskundige therapie kan je helpen en ondersteunen om je gezonder, stabieler en sterker te voelen.